- E150a (Sade Karamel), karbonhidratların asit veya alkali ilavesi olsun veya olmasın, ancak amonyum veya sülfit bileşikleri olmadan ısıtılmasıyla üretilir 23. Nötr bir yük taşır ve ürünün genel kimyasını etkilemeden stabil ve tutarlı bir kahverengi renk sağlar 2.
- E150d (Sülfit-Amonyum Karamel), karbonhidratların hem amonyum hem de sülfit bileşiklerinin varlığında ısıtılmasıyla üretilir 23. Negatif yük taşır ve hem amonyum hem de sülfit iyonlarının varlığı nedeniyle daha karmaşık bir yapıya sahiptir 2. Kola ve diğer asitli içeceklerde, derin rengi ve stabilitesi nedeniyle tercih edilir 2.
Ayrıca, E150a için kabul edilebilir günlük alım miktarı (ADI) belirlenmemişken, E150c ve E150d için vücut ağırlığı üzerinden 200 mg/kg olarak belirlenmiştir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: