• Buradasın

    Dut pekmezi yapmak için hangi pres kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dut pekmezi yapımında pres olarak çuval kullanılır 3. Dutlar, bir çuval içine konularak üzerine ağırlık yerleştirilir veya preslenir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pekmez çeşitleri nelerdir?

    Pekmez çeşitleri şunlardır: 1. Üzüm Pekmezi: Beyaz, siyah veya mor üzümün şırasının kaynatılmasıyla elde edilir. 2. Dut Pekmezi: Genellikle karaduttan, nadiren de beyaz dutlardan yapılır. 3. Keçiboynuzu Pekmezi: Kurutulmuş keçiboynuzlarının yumuşatılıp, şekerle tatlandırılmasıyla elde edilir. 4. Hurma Pekmezi: Trabzon hurması veya Medine hurmasından elde edilir. 5. Andız Pekmezi: Andız ağacının meyvesinden (kozalaklarından) elde edilen, hoş kokulu ve keskin tatlı bir pekmez türüdür. 6. Armut Pekmezi: İri ve sulu armutların kabuklarının soyulup, ezilerek suyunun çıkarılmasıyla elde edilir. 7. Elma Pekmezi: Elmaların ezilerek suyunun çıkarılması ve suyunun uzun süre kaynatılarak yoğunlaştırılmasıyla oluşur. 8. Pancar Pekmezi: Kırmızı pancar veya şeker pancarından yapılır. 9. İncir Pekmezi: İncirlerin kabuklarından arındırılarak, suyla uzun uzun pişirilmesi ve süzülmesiyle ortaya çıkar. 10. Zile Pekmezi: Yumuşak ve iri taneli üzümlerin yumurta akıyla birleştirilip, koyulaştırılması sonucunda elde edilir.