Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düşük tansiyonu olan kişilerin kaçınması gereken bazı besinler şunlardır:
- Alkol: Sıvı dengesini bozar ve tansiyonu daha da düşürebilir 1.
- Yüksek karbonhidratlı gıdalar: Beyaz ekmek, pirinç, makarna gibi rafine karbonhidratlar kan şekerinde ani dalgalanmalara neden olabilir 1.
- Ağır ve yağlı yemekler: Sindirimi zorlaştırarak tansiyonun ani şekilde düşmesine yol açabilir 1.
- Kafeinsiz kahve ve dekafein çay: Kafein eksikliği tansiyonu yükseltici etkiyi azaltır 1.
- Şekersiz (diyet) içecekler: Yapay tatlandırıcılar damar genişlemesine neden olarak tansiyonu düşürebilir 1.
- Muz ve lor peyniri gibi potasyum zengini besinler: Fazla potasyum alımı tansiyonu düşürücü etki yapabilir 1.
- Rahatlatıcı bitki çayları: Papatya, melisa, lavanta gibi çaylar damarları genişletir ve tansiyonu daha da düşürebilir 1.
Düşük tansiyonla ilgili beslenme önerileri için bir doktora veya diyetisyene danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: