Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düşük tansiyonu olan kişilerin beslenme düzeninde dikkat etmesi gerekenler şunlardır:
- Tuzlu gıdalar: Turşu, zeytin, tuzlu kraker gibi tuzlu besinler tüketmek tansiyonu yükseltebilir 135.
- Kuru yemişler: Badem, ceviz, fındık gibi magnezyum içeren kuruyemişler tansiyonu dengelemeye yardımcı olabilir 13.
- Tam tahıllar: Kepekli ekmek, yulaf gibi tam tahıllar tüketmek faydalı olabilir 1.
- Et ve balık: Tavuk, somon, kırmızı et gibi protein kaynakları tercih edilebilir 1.
- Sebze ve meyveler: Muz, ıspanak, patates gibi potasyum açısından zengin gıdalar tüketmek tansiyonu dengeleyebilir 13.
- Yoğurt ve peynir: Probiyotik içeren yoğurt ve peynirler tüketilebilir 1.
Düşük tansiyon belirtileri veya tanısı olan kişilerin beslenme düzenlerini oluştururken bir uzmana danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: