• Buradasın

    Domatesin suyu ile sos yapılır mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, domatesin suyu ile sos yapılabilir. Bunun için eşit miktarda domates sosu ve suyu karıştırmak yeterlidir 1.
    Ayrıca, domates suyu kullanarak çiğ domates suyu da hazırlanabilir 3. Bunun için domatesler yıkanır, kabukları soyulup küçük küçük dilimlenir ve robottan geçirilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Domates sosuna fesleğen konur mu?

    Evet, domates sosuna fesleğen konur. Fesleğenli domates sosu yapmak için gerekli malzemeler arasında 10 yaprak taze fesleğen bulunur. Fesleğenli domates sosunun, makarnalar, et ve sebze yemekleri gibi domates kullanılan her yemekte kullanılabileceği belirtilmektedir.

    Domates soslu kahvaltılık nasıl yapılır?

    Kahvaltılık domates sosu yapmak için gerekli malzemeler: 4 kilo domates (Çanakkale ve sivri domates); 1 kilo kapya biber (fırında közlenmiş ve doğranmış); 500 gram yeşil biber (robottan geçirilmiş); 3 diş sarımsak (biberle beraber robottan geçirilmiş); yarım çay bardağı sirke (üzüm sirkesi); yarım çay bardağı zeytinyağı; yarım demet maydanoz; 2 tatlı kaşığı toz şeker; 2 tatlı kaşığı pul biber. Yapılışı: 1. Kapya biberleri közleyin, soğuduktan sonra doğrayın. 2. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. 3. Tencerede domatesleri pişirin, yeşil biberi ekleyip biraz pişirin. 4. Kapya biberleri, şeker, tuz, pul biber ve zeytinyağını ilave edin. 5. Sirkesini ve maydonozunu ekleyip 5 dakika pişirin. 6. Ocağı kapatmadan sıcak kavanozlara doldurup ters kapatın. 7. Bir gece bekleyip kapakları kontrol edin. 8. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Alternatif olarak, 2 kg domates, 500 gram sivri biber, 1 diş dövülmüş sarımsak ve yarım su bardağı zeytinyağı kullanarak da kahvaltılık domates sosu yapılabilir.

    Basilico domates sosu nerelerde kullanılır?

    Basilico domates sosunun kullanılabileceği bazı yerler: Makarna ile birlikte: Barilla Basilico sosu, en klasik makarna çeşitlerinden Barilla Spaghetti No.5 ile birlikte kullanılabilir. Diğer yemeklerle birlikte: Sos, makarna dışında tavuk ve et yemeklerinde de kullanılabilir. Ayrıca, Barilla Basilico sos, peynir fondüsü yapımında da kullanılabilir. Kühne Basilico sos ise genel olarak makarna lezzetini artırmak için tercih edilir.

    Domatesli makarna sosuna ne konur?

    Domatesli makarna sosuna konabilecek malzemeler şunlardır: Ana Malzemeler: 4-5 adet olgun domates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet soğan, 2-3 diş sarımsak. Baharatlar ve Diğer Malzemeler: Tuz, şeker, karabiber, taze fesleğen veya kekik, parmesan peyniri (servis için). Ayrıca, sosun lezzetini artırmak için mantar, biber veya zeytin gibi malzemeler de eklenebilir.

    Domates sosu için hangi domates kullanılır?

    Kışlık domates sosu için etli ve az sulu domatesler kullanılmalıdır. Kışlık domates sosu yapımında kullanılabilecek bazı domates çeşitleri: tarla domatesi; pembe domates; lamba (linda) domates; köy domatesi; san marzano tipi domates. Ancak, erişilebilen herhangi bir domates türü ile de kışlık domates sosu hazırlanabilir.

    Kıyma ve domatesle hangi sos yapılır?

    Kıyma ve domatesle yapılabilecek bazı soslar: Kıymalı domates sosu. Kıymalı soslu gnocchi. Sebzeli kıymalı sos. Baharatlı kıymalı sos. Kremalı kıymalı sos.

    Şeker ile domates sosu nasıl yapılır?

    Şeker ile domates sosu yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 kg domates; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 küp şeker; 1 adet soğan; 2-3 diş sarımsak; 1 çay bardağı sızma zeytinyağı; 1 demet taze kekik veya biberiye. Yapılışı: 1. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun, küp küp doğrayın veya rendeleyin. 2. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, içine doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. 3. Üzerine domatesleri ilave edin ve ara ara karıştırarak domatesler eriyene kadar yaklaşık yarım saat kaynatın. 4. Suyunu salan ve yumuşayan domatesleri blenderdan geçirin, ardından kevgire alıp çekirdeklerini ve kabuklarını ayırarak süzün. 5. Sosu tekrar tencereye alın, içine tuz, şeker ve sarımsakları ekleyin. 6. Karıştırarak 10 dakika kadar kaynatın. 7. Kaynar haldeyken kavanozlara doldurup, kapaklarını kapattıktan sonra ters çevirerek soğuyana kadar bekletin. Kavanozları serin ve kuru bir yerde veya buzdolabında saklayabilirsiniz.