Buradasın
Domates soslu kahvaltılık nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahvaltılık domates sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 kilo domates (Çanakkale ve sivri domates) 1;
- 1 kilo kapya biber (fırında közlenmiş ve doğranmış) 1;
- 500 gram yeşil biber (robottan geçirilmiş) 1;
- 3 diş sarımsak (biberle beraber robottan geçirilmiş) 1;
- yarım çay bardağı sirke (üzüm sirkesi) 1;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
- yarım demet maydanoz 1;
- 2 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 2 tatlı kaşığı pul biber 1.
Yapılışı:
- Kapya biberleri közleyin, soğuduktan sonra doğrayın 1.
- Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın 1.
- Tencerede domatesleri pişirin, yeşil biberi ekleyip biraz pişirin 1.
- Kapya biberleri, şeker, tuz, pul biber ve zeytinyağını ilave edin 1.
- Sirkesini ve maydonozunu ekleyip 5 dakika pişirin 1.
- Ocağı kapatmadan sıcak kavanozlara doldurup ters kapatın 1.
- Bir gece bekleyip kapakları kontrol edin 1.
- Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin 1.
Alternatif olarak, 2 kg domates, 500 gram sivri biber, 1 diş dövülmüş sarımsak ve yarım su bardağı zeytinyağı kullanarak da kahvaltılık domates sosu yapılabilir 2. Biberlerin kokusu çıkınca, domates püresini ekleyip yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişirilmelidir 2. Tuz ayarlandıktan sonra, steril edilen kavanozlara kaynar halde paylaştırılıp kapaklar kapatılıp ters çevrilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: