Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Döküm tavaya balık yapışmasının birkaç nedeni vardır:
- Yüksek ısı: Döküm tavalar yüksek ısıyı eşit şekilde iletebilme özelliğine sahiptir, ancak yüksek ısı balığın dağılmasına veya tavaya yapışmasına neden olabilir 1.
- Hassas yapı: Balık gibi narin deniz ürünleri, döküm tavada pişirildiğinde tavaya yapışabilir 2.
- Yetersiz yağ kullanımı: Pişirme sırasında yeterli yağ kullanılmaması, yiyeceklerin tavaya yapışmasına yol açabilir 15.
- Yanlış pişirme yöntemi: Balığın derisi, döküm tavaya yapışabilir 2. Balığın her zaman derili tarafı altta gelecek şekilde pişirilmesi önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: