Döküm tava seasoning (mühürleme) işlemi için şu adımlar izlenir: 1. Temizlik: Tava, bulaşık süngeri ve deterjanla iyice temizlenir, bol su ile durulanır ve kağıt havluyla çok bastırmadan kurulanır. 2. Yağlama: Tava veya tencerenin içi, ısıya dayanıklı bir yağ (zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, susam yağı vb.) ile yağlanır. 3. Fırında Pişirme: Tava, önceden ısıtılmış fırında (180 derece) ters bir şekilde 1 saat pişirilir. 4. Soğutma: Fırın kapatılır, tava içeride yaklaşık 1,5 saat soğuyana kadar bekletilir. Seasoning işlemi, kaplamasız döküm tava ve tencerelerde yapılır; emaye kaplamalı ürünlerde doğrudan kullanıma geçilebilir. Seasoning işlemi, tavanın dayanıklılığını artırır ve yemeklerin lezzetini iyileştirir. Döküm tavayı temizlerken bulaşık deterjanı, çelik tel veya bulaşık makinesi kullanılmamalı, elde yıkama sonrası mutlaka kurulanmalıdır.