Buradasın
Döküm tava seasoning nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Döküm tava seasoning (mühürleme) işlemi için şu adımlar izlenir:
- Temizlik: Tava, bulaşık süngeri ve deterjanla iyice temizlenir, bol su ile durulanır ve kağıt havluyla çok bastırmadan kurulanır 34.
- Yağlama: Tava veya tencerenin içi, ısıya dayanıklı bir yağ (zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, susam yağı vb.) ile yağlanır 34. Fazla yağ, kağıt havlu ile alınır 3.
- Fırında Pişirme: Tava, önceden ısıtılmış fırında (180 derece) ters bir şekilde 1 saat pişirilir 3.
- Soğutma: Fırın kapatılır, tava içeride yaklaşık 1,5 saat soğuyana kadar bekletilir 3.
Seasoning işlemi, kaplamasız döküm tava ve tencerelerde yapılır; emaye kaplamalı ürünlerde doğrudan kullanıma geçilebilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: