Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğuş Karadeniz Siyah Filiz Çayı demlemek için şu adımlar izlenebilir:
- Suyu kaynatın 2.
- Kaynadıktan sonra 3-4 dakika dinlendirin 2.
- Demliğe, her bardak için 2 çay kaşığı siyah çay ekleyin 2.
- Dinlendirdiğiniz suyu demliğe alın 2.
- 15-20 dakika demlenmeye bırakın 2.
Demleme sırasında standart kalitede, klorsuz, pH oranı 7-7,5 seviyelerinde, sert olmayan paketli suların kullanılması önerilir 2.
Ayrıca, çayın alt kısmına su doldurulup üstüne çay eklenerek orta ateşte 1 saat demlenmesi şeklinde farklı bir demleme yöntemi de bulunmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: