Buradasın
Doğu Anadolu'da hangi et yemekleri meşhur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğu Anadolu Bölgesi'nde meşhur olan bazı et yemekleri şunlardır:
- Cağ Kebabı (Erzurum) 124. Yoğun odun ateşinde yavaş yavaş pişirilen kuzu etinden yapılır 4.
- Büryan (Bitlis) 13. Kuzu etiyle yapılan geleneksel bir tandır yemeğidir 4.
- Kaz Eti (Kars) 2. Kars'la özdeşleşmiş bir lezzet olup, güveci, tandırı ve fırını yapılır 2.
- Keledoş 35. Kuşbaşı kuzu eti ve buğday gibi lezzetlerin bir araya gelmesiyle yapılan bir yemektir 3.
- Şalgam Dolması (Erzurum) 3. Şalgam dilimleri arasına; kıyma, salça, pirinç, bulgur, tuz ve baharat karışımı eklenerek hazırlanır 3.
Ayrıca, Doğu Anadolu Bölgesi'nde kavurma, tandır ve kuzu çevirme gibi et yemekleri de yaygındır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: