Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ağrı'da meşhur olan bazı et yemekleri şunlardır:
- Abdigor Köftesi 123. Yağsız, kemiksiz ve sinirsiz sığır etinin tokmakla dövülmesiyle hazırlanan bir köfte türüdür 13.
- Göşteberg Et 124. Oğlak veya kuzu etinden yapılan, buğulama olarak da bilinen bir yemektir 14.
- Selekeli (Sac Kavurma) 124. Taze kuzu veya oğlak etinden yapılan, sarımsak, tereyağı, yoğurt ve salça ile hazırlanan bir et yemeğidir 14.
- Halise 123. Tavşan eti ile yapılan bir et yemeğidir 13.
- Keledoş 23. Yeşil mercimek, mantar, pancar, kurut ve hindi eti gibi malzemelerle yapılan bir yemektir 3.
Ayrıca, Ağrı mutfağında kuzu ve sığır eti sıkça kullanılmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: