• Buradasın

    Ağrı'da hangi et yemekleri meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ağrı'da meşhur olan bazı et yemekleri şunlardır:
    • Abdigor Köftesi 123. Yağsız, kemiksiz ve sinirsiz sığır etinin tokmakla dövülmesiyle hazırlanan bir köfte türüdür 13.
    • Göşteberg Et 124. Oğlak veya kuzu etinden yapılan, buğulama olarak da bilinen bir yemektir 14.
    • Selekeli (Sac Kavurma) 124. Taze kuzu veya oğlak etinden yapılan, sarımsak, tereyağı, yoğurt ve salça ile hazırlanan bir et yemeğidir 14.
    • Halise 123. Tavşan eti ile yapılan bir et yemeğidir 13.
    • Keledoş 23. Yeşil mercimek, mantar, pancar, kurut ve hindi eti gibi malzemelerle yapılan bir yemektir 3.
    Ayrıca, Ağrı mutfağında kuzu ve sığır eti sıkça kullanılmaktadır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Et yemekleri nelerdir?

    Et yemekleri arasında birçok çeşit bulunmaktadır. İşte bazı örnekler: Köfteler: İzmir köfte, kadınbudu köfte, İnegöl köfte. Kebaplar: Adana kebap, Urfa kebap, İskender kebap. Sakatat yemekleri: Arnavut ciğeri. Haşlama ve güveç yemekleri: Tas kebabı, hünkar beğendi, patlıcan kebabı. Fırında et yemekleri: Fırında güveç, tepsi kebabı. Diğer et yemekleri: Tantuni, ciğer şiş, etli fajita. Ayrıca, etli bezelye yemeği, etli tencere yemeği ve etli patates yemeği gibi çeşitli tarifler de mevcuttur.

    Ağrı yöresi hangi etle meşhur?

    Ağrı yöresi, kırmızı et ile meşhurdur.

    Ağrı mutfağında hangi yemekler var?

    Ağrı mutfağında bulunan bazı yemekler şunlardır: Et yemekleri: Abdigor köftesi; Göşteberg et; Saç kavurma (selekeli); Keledoş; Dağ kebabı; Tandır kebabı. Hamur işleri: Hengel; Çiriş ketesi; Pişi erdek; Kete. Çorbalar: Katık aşı (soğuk çorba); Evelik aşı; Hörre; Kelecoş; Ayran aşı. Tatlılar: Hasude; Murtuğa; Beyaz bal. Ayrıca, Ağrı mutfağında buğday, bulgur, süt ürünleri, yerel yabani otlar (çiriş, evelik, sirmo, yemlik) gibi malzemeler sıkça kullanılır.