• Buradasın

    Doğrama yemeği hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Doğrama yemeği, Gaziantep ve Hatay yörelerine aittir 123.
    • Gaziantep doğrama, orta yağlı kuşbaşı koyun eti, nohut, soğan, domates ve biber salçası, patlıcan, domates, yeşil biber, kırmızı biber, sumak ekşisi veya limon suyu, sarımsak, tuz, karabiber, kuru nane, sadeyağ veya tereyağı ile yapılır 12.
    • Hatay yöresi doğrama, tavuk pirzola, ayçiçek yağı, Knorr tavuk çeşnisi, nohut, patlıcan gibi malzemelerle hazırlanır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi yöreye ait hangi yemek?

    Bazı yörelere ait yemekler: Adana: Adana Kebap, Analı kızlı (çorba), karakuş (tatlı). Adıyaman: Çiğ köfte, içli köfte, basalla (ekşili köfte). Aydın: Tarhana çorbası, acılı güveç, patlıcan biber kızartma. Giresun: Karalahana çorbası, dolması ve diblesi, ısırgan püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu. Hatay: Belen tava, öcce, Kilis tava. Kayseri: Şebit (yağlama). Diyarbakır: Duvaklı pilav. Ege ve Akdeniz: Zeytinyağlı enginar, kabak çiçeği dolması, börülce salatası. Karadeniz: Hamsi tava, hamsili pilav, mıhlama. Doğu ve Güneydoğu Anadolu: Kebap çeşitleri, çiğ köfte, içli köfte. Türkiye'de hemen hemen her ilin kendine has bir yemeği veya tatlısı bulunmaktadır.

    Doğrama çeşitleri nelerdir?

    Doğrama çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir: 1. Julienne Doğrama: İnce uzun şeritler halinde doğrama tekniğidir. 2. Brunoise Doğrama: Küçük ve ince küpler şeklinde doğramadır. 3. Paysanne Doğrama: Sebzeleri, özellikle havuç, kereviz ve pırasa gibi sebzeleri uzunlamasına ince şeritler halinde kesip, ardından yarım ay şeklinde doğrama tekniğidir. 4. Chiffonade Doğrama: İnce şeritler halinde kesilen yapraklı yeşillikler için kullanılan bir doğrama tekniğidir. 5. Mincing Doğrama: İnce parçalara doğrama yöntemidir. 6. Batonnet Doğrama: Yarım veya bir santimetre kare kesitindeki 4-6 cm uzunluğunda kare prizmalar şeklinde olan doğramadır. 7. Vichy Doğrama: Halka biçimindeki doğrama şeklidir.

    Doğrama hangi malzemeden yapılır?

    Doğrama yapımında genellikle üç ana malzeme kullanılır: ahşap, plastik (PVC) ve metal (alüminyum).