Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğrama çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Julienne Doğrama: İnce uzun şeritler halinde doğrama tekniğidir 12. Genellikle havuç veya patates gibi köklü sebzeleri doğramak için kullanılır 1.
- Brunoise Doğrama: Küçük ve ince küpler şeklinde doğramadır 12. Soğan, havuç, patates gibi sebzeleri küp küp doğramak için kullanılır 1.
- Paysanne Doğrama: Sebzeleri, özellikle havuç, kereviz ve pırasa gibi sebzeleri uzunlamasına ince şeritler halinde kesip, ardından yarım ay şeklinde doğrama tekniğidir 1.
- Chiffonade Doğrama: İnce şeritler halinde kesilen yapraklı yeşillikler için kullanılan bir doğrama tekniğidir 13.
- Mincing Doğrama: İnce parçalara doğrama yöntemidir 1. Sarımsak, soğan gibi malzemelerin çok ince doğranmasında kullanılır 1.
- Batonnet Doğrama: Yarım veya bir santimetre kare kesitindeki 4-6 cm uzunluğunda kare prizmalar şeklinde olan doğramadır 23.
- Vichy Doğrama: Halka biçimindeki doğrama şeklidir 3. Özellikle havuç, kabak ve salatalık gibi uzun sebzeler bu şekilde doğranır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: