Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğal limon tuzu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Limonların kabuğunu patates soyacağı ile soyun ve biberiye, sarımsak tozu ve tuzla birlikte blenderdan geçirin 1.
- Silikon fırın matı üzerine, yağ eklemeden toz halindeki karışımı yayın 1.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika piştikten sonra elinizle yeniden toz haline getirin 1.
Alternatif olarak, limon kabuklarını kullanarak şu şekilde de doğal limon tuzu yapabilirsiniz:
- Limon kabuklarını ince bir şekilde soyun 3.
- Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip, ince soyulmuş limon kabuklarını üzerine yayın 3.
- Fırını 50-60 dereceye ayarlayıp fanı açın ve tepsiyi fırına verin 3.
- Limon kabuklarının fırında iyice soğumasını bekleyin 3.
- Kuruyan kabukları fırından çıkarıp soğutun 3.
- Limon kabuklarını öğütücüye boşaltıp, üzerine sofra tuzu veya kaya tuzu ekleyin (4 adet büyük limon için 1 su bardağı tuz kullanımı uygun olur) 3.
- Toz formuna gelene kadar öğütün 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: