Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi: Malzemeler: 1 su bardağı ılık su; 1 su bardağı ılık süt; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 paket instant kuru maya (10 gr); 1 adet yumurta; 1 çay kaşığı şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 5,5 su bardağı un. İç harcı için: 1 büyük kase lor peyniri (400 gr); 4 yemek kaşığı sıvı yağ (lor ve sıvı yağ bir kapta çatal ile ezilip karıştırılacak). Üzeri için: 1,5 su bardağı yoğurt; 1 çay bardağı süt; 1 adet yumurta; 1 çay kaşığı tuz; 0,5 çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı susam; 1 yemek kaşığı çörek otu. Yapılışı: 1. Ilık su, ılık süt ve şeker bir kaba alınır, üzerine maya eklenip çırparak eritilir. 2. Sıvı yağ, tuz ve yumurta eklenip çırpılır. 3. Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak hamur toparlanır. 4. Üzeri kapatılıp 1 saat kadar mayalandırılır. 5. Mayalanan hamurdan parçalar alınıp yuvarlanır, çok büyük yuvarlaklar olmasın. 6. Yuvarlanan parça sofra üzerinde yassılaştırılır, bolca lor konulur ve kapatılır. 7. Yuvarlak çok basık poğaça şekli gibi değil de az uzun şekilde parçalar halinde yapılıp yağlanmış tepsiye, yan yana çok sıkıştırmadan sıralanır. 8. Tepside de 15 dakika kadar mayalandırılır. 9. Bir kapta üzerine konulacak malzemeler iyice çırpılıp sos hazır edilir. 10. Kaşık ile her yerine denk gelecek şekilde bolca üzerine dökülür. 11. Susam ve çörek otu serpilir. 12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızar