• Buradasın

    Dızmana böreği hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dızmana böreği, Trakya, Bursa ve Eskişehir yörelerine ait bir hamur işidir 125.
    Ancak, bu börek özellikle Bulgaristan göçmenleri tarafından yapılmaktadır 14. Orijinalinde içine ekşimik denen bir çeşit lor konulmaktadır 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A vibrant Turkish kitchen table laden with golden, flaky börek varieties—Bursa’s layered pastry, Kayseri’s thin-crusted kıymalı, Sakarya’s potato-filled slices, Trabzon’s spiced rolls, Eskişehir’s crispy çibörek, and Sarıyer’s buttery squares—steaming alongside small cups of çay, evoking warmth and regional pride.

    Hangi ilin böreği meşhur?

    Türkiye'de birçok ilin meşhur börek çeşitleri bulunmaktadır: Bursa: Bursa böreği, genellikle kıymalı veya peynirli iç harcı ile yapılır. Kayseri: Kayseri böreği, ince yufkalarla hazırlanan ve fırında pişirilen kıymalı bir börektir. Sakarya: Sakarya böreği, patatesli veya kıymalı olarak yapılır. Trabzon: Trabzon böreği, kıyma, soğan, yumurta ve baharatlarla hazırlanan bir iç harca sahiptir. Eskişehir: Eskişehir çiğböreği (çibörek), kıyma, soğan ve baharat karışımıyla yapılan bir börektir. İstanbul (Sarıyer): Sarıyer böreği, tarihi ve orijinal lezzetiyle bilinir.

    Börek çeşitleri nelerdir?

    Börek çeşitlerinden bazıları şunlardır: Su böreği. Sigara böreği. Kol böreği. Çıtır börek. Avcı böreği. Gül böreği. Tepsi böreği. Laz böreği. Kürt böreği. Paçanga böreği. Ayrıca, hazır yufkayla yapılan börek çeşitlerinden bazıları da şunlardır: peynirli çıtır börek; fırında sigara böreği; hazır yufkayla çıtır çıtır Boşnak böreği; banyolu börek; sodalı çıtır çıtır kol böreği; ıspanaklı börek; tavada kolay su böreği; Adana böreği; gonca gül böreği; üçgen börek.

    Dızmana göçmen böreği nasıl yapılır?

    Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi: Malzemeler: 1 su bardağı ılık su; 1 su bardağı ılık süt; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 paket instant kuru maya (10 gr); 1 adet yumurta; 1 çay kaşığı şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 5,5 su bardağı un. İç harcı için: 1 büyük kase lor peyniri (400 gr); 4 yemek kaşığı sıvı yağ (lor ve sıvı yağ bir kapta çatal ile ezilip karıştırılacak). Üzeri için: 1,5 su bardağı yoğurt; 1 çay bardağı süt; 1 adet yumurta; 1 çay kaşığı tuz; 0,5 çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı susam; 1 yemek kaşığı çörek otu. Yapılışı: 1. Ilık su, ılık süt ve şeker bir kaba alınır, üzerine maya eklenip çırparak eritilir. 2. Sıvı yağ, tuz ve yumurta eklenip çırpılır. 3. Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak hamur toparlanır. 4. Üzeri kapatılıp 1 saat kadar mayalandırılır. 5. Mayalanan hamurdan parçalar alınıp yuvarlanır, çok büyük yuvarlaklar olmasın. 6. Yuvarlanan parça sofra üzerinde yassılaştırılır, bolca lor konulur ve kapatılır. 7. Yuvarlak çok basık poğaça şekli gibi değil de az uzun şekilde parçalar halinde yapılıp yağlanmış tepsiye, yan yana çok sıkıştırmadan sıralanır. 8. Tepside de 15 dakika kadar mayalandırılır. 9. Bir kapta üzerine konulacak malzemeler iyice çırpılıp sos hazır edilir. 10. Kaşık ile her yerine denk gelecek şekilde bolca üzerine dökülür. 11. Susam ve çörek otu serpilir. 12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızar