Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 12
- 1 su bardağı ılık süt 12
- 1 çay bardağı sıvı yağ 12
- 1 paket instant kuru maya (10 gr) 1
- 1 adet yumurta 12
- 1 çay kaşığı şeker 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 12
- 5.5 su bardağı un 12
- 400 gr lor peyniri 12
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 12
- 2 su bardağı yoğurt 1
- 1 adet yumurta 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1
Yapılışı:
- Ilık su, ılık süt ve şeker bir kaba alınır, üzerine maya eklenip çırpılarak eritilir 1.
- Sıvı yağ, tuz ve yumurta eklenip çırpılır 1.
- Yavaş yavaş un eklemesi yaparak hamur toparlanır ve üzeri kapatılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır 1.
- Mayalanan hamurdan parçalar alınır ve yuvarlanır 1.
- Ayrı bir kapta lor peyniri ve sıvı yağ çatal ile ezilip karıştırılır 1.
- Yuvarlanan hamur parçaları, yağlanmış tepsiye sıkıştırmadan yan yana sıralanır ve her parça hamur, sofra üzerinde yassılaştırılır 1.
- Üzerine bolca lor harcı konularak kapatılır ve tepsideki dızmanalar, üzeri örtülü olarak 15 dakika mayalandırılır 1.
- Bir kapta yoğurt, yumurta, tuz ve sıvı yağ iyice çırpılarak sos hazırlanır 1.
- Hazırlanan sos, dızmanaların üzerine kaşıkla gezdirilir ve isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpilir 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirilir 1.
- Fırından çıkarılan dızmana, üzerine temiz bir bez örtülerek içini çekene kadar dinlendirilir ve ardından servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: