Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 15;
- 1 su bardağı ılık süt 15;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 15;
- 1 paket instant kuru maya (10 gr) 15;
- 1 adet yumurta 15;
- 1 çay kaşığı şeker 15;
- 1 tatlı kaşığı tuz 15;
- 5,5 su bardağı un 15.
İç harcı için:
- 1 büyük kase lor peyniri (400 gr) 1;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ (lor ve sıvı yağ bir kapta çatal ile ezilip karıştırılacak) 1.
Üzeri için:
- 1,5 su bardağı yoğurt 5;
- 1 çay bardağı süt 5;
- 1 adet yumurta 5;
- 1 çay kaşığı tuz 5;
- 0,5 çay bardağı sıvı yağ 5;
- 1 yemek kaşığı susam 5;
- 1 yemek kaşığı çörek otu 5.
Yapılışı:
- Ilık su, ılık süt ve şeker bir kaba alınır, üzerine maya eklenip çırparak eritilir 15.
- Sıvı yağ, tuz ve yumurta eklenip çırpılır 15.
- Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak hamur toparlanır 15.
- Üzeri kapatılıp 1 saat kadar mayalandırılır 15.
- Mayalanan hamurdan parçalar alınıp yuvarlanır, çok büyük yuvarlaklar olmasın 15.
- Yuvarlanan parça sofra üzerinde yassılaştırılır, bolca lor konulur ve kapatılır 1.
- Yuvarlak çok basık poğaça şekli gibi değil de az uzun şekilde parçalar halinde yapılıp yağlanmış tepsiye, yan yana çok sıkıştırmadan sıralanır 15.
- Tepside de 15 dakika kadar mayalandırılır 15.
- Bir kapta üzerine konulacak malzemeler iyice çırpılıp sos hazır edilir 15.
- Kaşık ile her yerine denk gelecek şekilde bolca üzerine dökülür 15.
- Susam ve çörek otu serpilir 15.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızar
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: