Buradasın
Diyette tereyağı yerine ne kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyette tereyağı yerine kullanılabilecek bazı alternatifler:
- Ghee (Sade Yağ) 125. Aromatik ve fındıksı bir tada sahip, laktoz ve kazein içermeyen bir tür arıtılmış tereyağıdır 125.
- Hindistan Cevizi Yağı 124. Pişirme işlemlerinde 1:1 oranında tereyağının yerini alabilir, ancak tadı biraz değiştirebilir 124.
- Zeytinyağı 124. Çoğu tarifte hacimce 3:4 oranında tereyağı yerine kullanılabilir 124.
- Elma Püresi 14. Fırınlanmış ürünlerin kalori ve yağ içeriğini azaltır, ancak tatlılık kattığı için şeker miktarını azaltmak gerekebilir 14.
- Avokado 14. Tariflere besin maddeleri ve sağlıklı yağlar ekler, ancak yeşil tonu kapatmak için çikolata gibi koyu malzemeler kullanmak gerekebilir 14.
- Muz Püresi 14. Ekstra besin sağlar ve kalori ile yağ içeriğini azaltır, tereyağı miktarının yarısı kadar kullanılmalıdır 14.
- Krem Peynir 4. Tereyağı ile birebir oranında kullanılabilir 4.
- Margarin 4. Bitkisel yağlardan üretilir ve tereyağına yakın bir tada sahiptir, ancak aşırı tüketim sağlığı olumsuz etkileyebilir 4.
Tereyağı yerine kullanılacak alternatifin seçimi, tarifin gereksinimlerine ve kişisel tercihlere bağlıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: