Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dilimlenmiş sucuk yapmak için, öncelikle ev yapımı sucuk hazırlanmalıdır 12. Ev yapımı sucuk tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 kg dana kıyma (yağ oranı %20 civarı olmalı) 1;
- 20 gr tuz 1;
- 10 gr toz kırmızı biber (tatlı veya acı, damak zevkine göre) 1;
- 5 gr karabiber 1;
- 5 gr kimyon 1;
- 5 gr sarımsak tozu veya 3-4 diş taze sarımsak (ezilmiş) 1;
- 2 gr yenibahar 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- Doğal bağırsak (sucuk kılıfı) veya uygun yapay kılıf 1.
Yapılışı:
- Tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon, sarımsak, yenibahar ve şekeri bir kasede harmanlayın 1.
- Baharat karışımını kıymaya ekleyip iyice yoğurun 1. Yoğurma işlemi en az 10-15 dakika sürmeli 1.
- Yoğurduğunuz kıymayı streç filmle sarıp buzdolabında 1 gece dinlendirin 1.
- Dinlenen kıymayı doğal veya yapay sucuk kılıfına doldurun ve hava kalmayacak şekilde iyice sıkıştırın 1.
- Sucukları serin ve havadar bir yerde 5-7 gün asarak kurutun 1.
Dilimlenmiş sucuk, bu sürecin sonunda elde edilir 1.
Sucuk yapımı hijyen gerektirir; malzemelerin ve ortamın temizliğine dikkat edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: