Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Depremde en çok hangi yemeğin yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, Kahramanmaraş merkezli 2023 depremlerinin ardından, aralarında Mehmet Yalçınkaya, Türev Uludağ, Yunus Emre Akkor, Serkan Aksoy gibi isimlerin de bulunduğu ünlü şeflerin, deprem bölgelerinde yemek yaptıkları bilinmektedir 234.
Şefler, depremzedeler ve kurtarma faaliyetlerinde çalışan görevliler için mutfaklar kurmuş ve yemek pişirmişlerdir 34. Yapılan yemekler arasında kuru yemiş, bisküvi gibi hazır ve paketli gıdalar, bakliyat, makarna, şeker, tuz, ısıtılmaya hazır besinler, konserve ürünler ve kahvaltı malzemeleri gibi uzun süre bozulmayacak ve besleyici yiyecekler olduğu düşünülmektedir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: