Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Denizli köftesinin meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Yöresel bir lezzet olması 3. Denizli köftesi, kentteki cemiyet yemeklerinin (düğün, sünnet, mevlit gibi) vazgeçilmezlerinden biridir 3.
- Kendine has özellikleri 3. Denizli köftesi, dana etinden yapılır ve içinde bağlayıcı olarak sadece ince irmik, baharat ve soğan bulunmaz 3. Dikdörtgene benzeyen yassı şekilde hazırlanan köfteler ızgarada pişirilir 3.
- Tescilli olmaması 3. Denizli köftesi, henüz coğrafi işaretli ürünler arasına girmemiştir 3.
Denizli köftesini tatmak için kent merkezinde, Bayramyeri’nde ve Antalya yolu üzerinde bulunan köftecilerde veya Pamukkale, Sarayköy gibi ilçelerdeki ustaların yerlerinde yemek mümkündür 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: