Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Denizli köfte harcı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Kaburga etinin sinirleri temizlenir ve kıyma makinesinden iki kere çekilir 2.
- Kıyma, dengeli bir yağ oranına sahip olana dek bir miktar karıştırılır 2.
- Kıymaya 100 gram ince irmik ve 10 gram tuz ilave edilir 2.
- Homojen bir karışım elde edilene kadar kıyma yoğrulur ve 1 saat kadar dinlendirilir 2.
- Dinlendirilen harç, köfte makinesine alınır ve sıkma işlemi başlar 2.
- Makineden el ayası büyüklüğünde köfteler çıkarılır ve dikdörtgene benzeyen, kalın olmayan yassı köfteler elde edilir 2.
Bu tarif, standart bir Denizli köftesi tarifi olup, ustanın tercihine göre malzeme ve oranlarda değişiklikler olabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: