Deniz dalgası tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 125 gr margarin veya tereyağı (yumuşak); 1 adet yumurta; 1 yemek kaşığı tahin; 1 çay bardağı irmik; 1 çay bardağı öğütülmüş fındık; 1 küçük paket kabartma tozu veya karbonat; 1,5 çay bardağı un. Şerbet için: 2 su bardağı toz şeker; 2,5 su bardağı su; 2-3 damla limon suyu. Yapılışı: 1. Öncelikle şerbet pişirilip soğumaya bırakılır. 2. Hamur için; yoğurma kabına un hariç tüm malzemeler alınıp karıştırılır. 3. Un eklenip iyice yoğurulur. 4. Ceviz büyüklüğünde parça alınıp yuvarlanır ve çay bardağının kenarı ile dalga şekli verilir. 5. Fırın tepsisine dizilip 180 ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. 6. Tatlı çıktıktan 5 dk sonra soğuk şerbetin dökülüp üzerine bir tepsi kapatılır ve öyle çekene kadar 1-2 saat dinlendirilir. 7. Sonrasında kapalı fırın içinde muhafaza edilebilir. Afiyet olsun.