Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Demir serumu düşük olan kişilerin tüketmesi gereken bazı demir açısından zengin besinler:
- Et ve et ürünleri: Kırmızı et, beyaz et, balık ve deniz ürünleri 124.
- Sebzeler: Ispanak, pazı, marul, tere, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler 124.
- Baklagiller: Nohut, mercimek, börülce, kuru fasulye, barbunya 124.
- Kuru meyveler: Kuru üzüm, incir, kayısı, hurma 124.
- Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır 12.
- Kuruyemişler: Fındık, fıstık, kabak çekirdeği, kaju 124.
- Yumurta: Önemli ölçüde demir içerir 124.
Demir eksikliği durumunda, bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: