• Buradasın

    Dana roti nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dana rosto yapımı için gerekli malzemeler:
    • 850 gr dana nuar (yağsız ve sinirsiz dana but eti) 2;
    • 1 baş sarımsak 2;
    • 2 adet havuç 2;
    • 1,5 çay kaşığı deniz tuzu 2;
    • 1/2 tatlı kaşığı karabiber 2;
    • 1 tatlı kaşığı kekik 2;
    • 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi 2;
    • 1,5 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2;
    • 1,5 yemek kaşığı tereyağı 2;
    • 5 adet orta boy kuru soğan 2;
    • 1 yemek kaşığı un 2;
    • 2,5 su bardağı sıcak su 2.
    Dana rosto yapımı:
    1. Sarımsakların kabuklarını tek tek ayıklayın 2.
    2. Keskin bir bıçak yardımıyla etlerin üzerine küçük boşluklar açın 2.
    3. Ayıklanan sarımsakları ve tane karabiberleri etlerin üzerindeki boşluklara yerleştirin 2.
    4. Etin üzerine ince çekilmiş deniz tuzu ve karabiber serpiştirin 2.
    5. Ayçiçek yağını tavada kızdırın 2.
    6. Dana nuarı ateşe alıp üzerine kekik döktükten sonra çevirerek eti pişirin 2. Et pişmesine yakın elma sirkesini ekleyin 2.
    7. Havuçların kabuklarını soyun ve kuru soğanları ince bir şekilde doğrayın 2.
    8. Tereyağını eritin daha sonra kuru soğanları un katarak renk alana kadar soteleyin 2.
    9. Kızarttığınız eti kavrulmuş soğanlara ekleyin 2.
    10. Sıcak su ve havuçları ekleyip et yumuşayana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin 2.
    11. Yumuşayan etleri ısı dayanıklı bir fırın kabına alın 2.
    12. Havuçları ekleyin ve soğanları etin üzerine yaydıktan sonra kalan suyu ekleyin 2.
    13. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika daha etin üzeri renk alana kadar pişirin 2.
    14. Fırından çıkan rostoyu dilimledikten sonra arzuya göre patates püresi eşliğinde servis edin 2.
    Ayrıca, soslu dana rosto tarifi de mevcuttur 1:
    1. Tereyağı ile ayçiçeği yağını tencerede ısıtın 1.
    2. Dana nuarı tencereye aktarıp her iki tarafını kızartın ve tencereden
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dana gerdan etinden ne yapılır?

    Dana gerdan etinden çeşitli yemekler yapılabilir, bunlar arasında: Güveç yemekleri; Etli kuru fasulye; Yahni; Fırında sebzeli kebap; Gerdan böreği; Düğün çorbası, beyran çorbası ve gerdan çorbası (gerdan etinin suyuyla yapılan çorbalar). Ayrıca, gerdan eti sote, tas kebabı ve kıyma çeşitleri için de uygundur.

    Dana rosto için hangi bölüm?

    Dana rosto için nuar bölümü uygundur.

    Dana Roti hangi etten yapılır?

    Dana roti, dananın sırt kısmından elde edilen etle yapılır.

    Roti hamuruna ne konur?

    Roti hamuruna genellikle şu malzemeler konur: Un: Genellikle buğday unu kullanılır. Su: Hamuru yoğurmak için azar azar eklenir. Yağ: Eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ, hamurun yağlanması için kullanılır. Tuz ve şeker: Hamurun lezzetini artırmak için eklenir. Yumurta: Bazı roti çeşitlerinde yumurta da kullanılır. Ayrıca, bazı tariflerde yoğurt veya süt gibi ek malzemeler de bulunabilir.