Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana rosto yapımı için gerekli malzemeler:
- 850 gr dana nuar (yağsız ve sinirsiz dana but eti) 2;
- 1 baş sarımsak 2;
- 2 adet havuç 2;
- 1,5 çay kaşığı deniz tuzu 2;
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber 2;
- 1 tatlı kaşığı kekik 2;
- 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi 2;
- 1,5 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 5 adet orta boy kuru soğan 2;
- 1 yemek kaşığı un 2;
- 2,5 su bardağı sıcak su 2.
Dana rosto yapımı:
- Sarımsakların kabuklarını tek tek ayıklayın 2.
- Keskin bir bıçak yardımıyla etlerin üzerine küçük boşluklar açın 2.
- Ayıklanan sarımsakları ve tane karabiberleri etlerin üzerindeki boşluklara yerleştirin 2.
- Etin üzerine ince çekilmiş deniz tuzu ve karabiber serpiştirin 2.
- Ayçiçek yağını tavada kızdırın 2.
- Dana nuarı ateşe alıp üzerine kekik döktükten sonra çevirerek eti pişirin 2. Et pişmesine yakın elma sirkesini ekleyin 2.
- Havuçların kabuklarını soyun ve kuru soğanları ince bir şekilde doğrayın 2.
- Tereyağını eritin daha sonra kuru soğanları un katarak renk alana kadar soteleyin 2.
- Kızarttığınız eti kavrulmuş soğanlara ekleyin 2.
- Sıcak su ve havuçları ekleyip et yumuşayana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin 2.
- Yumuşayan etleri ısı dayanıklı bir fırın kabına alın 2.
- Havuçları ekleyin ve soğanları etin üzerine yaydıktan sonra kalan suyu ekleyin 2.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika daha etin üzeri renk alana kadar pişirin 2.
- Fırından çıkan rostoyu dilimledikten sonra arzuya göre patates püresi eşliğinde servis edin 2.
Ayrıca, soslu dana rosto tarifi de mevcuttur 1:
- Tereyağı ile ayçiçeği yağını tencerede ısıtın 1.
- Dana nuarı tencereye aktarıp her iki tarafını kızartın ve tencereden
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: