Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana rosto yapmak için gerekli malzemeler:
- 600 gram dana nuar 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 1 baş soğan 2;
- 2 adet havuç 2;
- 3 diş sarımsak 2;
- 1 çay kaşığı karabiber ve tuz 2;
- 1’er çay kaşığı yenibahar ve kekik 2;
- 1 dal taze biberiye veya bir avuç kurutulmuş biberiye 2;
- 1,5-2 su bardağı sıcak su 2.
Yapılışı:
- Yağı düdüklü tencereye alın 2.
- Nuarı tuz ve karabiberle ovup kızgın yağda tüm yüzeylerini mühürleyin 2.
- 4’e bölünmüş soğanları ve havucu ekleyip hafif karamelize olmalarını sağlayın 2.
- Bütün haldeki sarımsaklar ile baharatları ve etin yarısına gelecek şekilde kaynar su ilave edip düdüklü tencerede 40 dakika pişirin 2.
- Nuarı sudan alıp yuvarlak yuvarlak dilimleyin 2.
- Havuçları kenara ayırın ve suyu süzün 2.
- Süzdüğünüz suyu yeniden tencereye alıp dilimlenmiş etleri içine dizin ve tencerenin kapağı açık olarak 20 dakika kısık ateşte et suyunun ete tamamen işlemesini sağlayın 2.
- Etleri havuçlarla birlikte servis tabağına alın 2.
- Kalan suyu yeniden süzün 2.
- Tencerede tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavurun ve yavaş yavaş istediğiniz kıvamı elde edene dek et suyunu ekleyin 2.
- Tadı dengelemek için 1 yemek kaşığı balzamik sirke ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp etlerin üzerine gezdirin 2.
Dana rosto yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Marine etme 3. Eti pişirmeden önce marine etmek, yumuşamasına yardımcı olur 3.
- Doğru et seçimi 3. Rosto için en uygun et parçaları döş, nuar veya kontrfiledir 3.
- Mühürleme yöntemi 3. Eti pişirmeye başlamadan önce yüksek ateşte her iki tarafını da kısa süre mühürlemek, etin suyunun içine hapsolmasını sağlar 3.
- Yavaş pişirme 3. Dana rosto yavaş piştiğinde yumuşak olur 3.
- Sıvı kullanımı 3. Pişirme sırasında etin suyunu kaybet
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: