Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Domatesleri küp küp doğrayıp güvecin içine koyun, halka halka doğranmış sivri biberleri ekleyin 1.
- Üzerine kuşbaşı etleri ve 10 su bardağı suyu ilave edin 1.
- Güvecin ağzını kapatarak hararetli fırına sürün 1.
- Etler piştikten sonra başka bir kaba alın 1.
- Önceden sıcak suda bekletilmiş pirinci güvecin içine ekleyin, tuz koyarak üstünü kapatın ve fırına sürün 1.
- 10-15 dakika sonra güvecin üzerini açarak etleri pilavın üzerine döşeyin ve 5-10 dakika daha fırında tutun 1.
- Tekrar güvecin ağzını sıkıca kapatarak pilavın demlenmesini sağlayın 1.
Bu tarif, yaklaşık 8 cm derinliğinde 50 cm çapındaki "güveç" adı verilen toprak kaplarda pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: