Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana etinin en güzel kısmının neresi olduğu, hangi yemeğin yapılacağına göre değişir 2. Ancak genel olarak dana etinin en güzel ve yumuşak kısımları şu şekilde sıralanabilir:
- Bonfile: Dananın sırt ve arka kısmında bulunan, yağ barındırmayan ve sinirsiz bir et parçasıdır 14.
- Antrikot: Göğüsle sırtın birleştiği kemikli bölümden alınır, yağ damarları bol, çok yumuşak ve sulu bir ettir 25.
- Kontrfile: Dananın arka sırt kısmından çıkar, biftek, ızgara ve tava yemeklerinde kullanılır 25.
- Sokum: Kuyruk kısmının üst bölgesinde yer alır, kebaplık, bifteklik ya da tencere yemeklerinde tercih edilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: