Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dalında armutun kararmasının birkaç nedeni olabilir:
- Olgunlaşma: Armut, olgunlaşma sürecinde nişastanın şekerlere dönüşmesi nedeniyle renk değiştirebilir 1.
- Bakteriyel hastalıklar: Bakteriyel yanık gibi hastalıklar, armutun yapraklarının ve meyvelerinin kararmasına neden olabilir 23.
- Mantar hastalıkları: Kabuk ve meyve çürüğü gibi mantar hastalıkları da armutların kararmasına yol açabilir 23.
- Güneş ışığına maruz kalma: Armutların güneş ışığına fazla maruz kalması, kararma sürecini hızlandırabilir 1.
- Uygunsuz bakım: Ağaçtaki besin maddesi eksiklikleri veya yanlış sulama gibi hatalar da yaprakların ve meyvelerin kararmasına neden olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: