Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Armutların dalda ne kadar süre dayanabileceği, çeşitlerine ve olgunluk durumlarına bağlı olarak değişir 34.
- Yazlık çeşitler: Çok erken olgunlaşan yazlık çeşitler, yeme olumunda hasat edilir 25.
- Güzlük ve kışlık çeşitler: Bu çeşitler, hasat olumunda ağaçtan toplanır ve belirli sürelerle olgunlaştırma odasında bekletildikten sonra yeme olumuna getirilir 25.
Armutlar, ağaçta olgunlaşmazlar; içeriden dışarıya doğru olgunlaştıkları için toplama aşamasında olgun görünseler de aslında çoktan o süreci geçmiş olurlar 4. Bu nedenle, tam olarak olgunlaşmadıklarında, yani henüz daldan kolayca kopmayacakları bir aşamada toplanmaları gerekir 4.
Ayrıca, armutların daldan koparıldıktan sonra da olgunlaşmak için bir hafta kadar oda sıcaklığında bekletilmesi gerekebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: