Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dağda toplanan çayın demlenmesi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Kaliteli çay seçimi: Taze ve doğal dağ çayı yaprakları tercih edilmelidir 1.
- Su kalitesi: İçme suyu kalitesinde, mümkünse mineralli veya doğal kaynak suyu kullanılmalıdır 13.
- Oran: Genellikle bir fincan çay için 1-2 tatlı kaşığı çay yaprağı kullanılır 1.
- Demleme süresi: Çay, 5-10 dakika arasında demlenmelidir 13. Daha uzun süre demlenmesi acı bir tat oluşturabilir 1.
- Sıcaklık: Su, kaynamaya yakın bir sıcaklıkta olmalı, direkt kaynar suyun çayın lezzetini bozabileceği unutulmamalıdır 1.
- Servis: Demlenen çay, tercihe göre sade ya da bal, limon gibi doğal tatlandırıcılar ile servis edilebilir 1.
Dikkat edilmesi gereken noktalar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: