Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çubuk Turşusunun özellikleri şunlardır:
- Doğal ve Katkı Maddesiz Üretim: Çubuk Turşusu, yabancı kimyevi katkı maddeleri kullanılmadan, sadece sarımsak, acı biber, tuz, sirke, defne yaprağı ve dereotu gibi doğal malzemelerle yapılır 13.
- Düşük Sirke Oranı: Turşunun yapımında oldukça düşük oranda sirke kullanılır, bu da ona ev yapımı turşu tadı verir 13.
- Uzun Ömürlü: Uygun koşullarda saklandığında Çubuk Turşusu, maksimum 2 yıl gibi uzun bir süre dayanabilir 1.
- Yöresel Sebzeler: Turşu, Çubuk platosunda yetiştirilen salatalık, domates, patlıcan, dolma kelek, fasulye, acur, havuç, sivri biber gibi sebzelerle yapılır 13.
- Geleneksel Yöntem: Üretim, eskiden beri yöreye has yapılış usulüyle gerçekleştirilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: