Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çubuk patates yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Patatesin hazırlanması: Patateslerin tam orta kısmına uzunlamasına şiş batırılmalı ve bıçakla verev şekilde, şişi döndürerek koparmadan sonuna kadar kesilmelidir 12. El ile kesikler aralanıp spiral şekli verilmelidir 12.
- Fırınlama: Patatesler fırın tepsisine dizildikten sonra üzerine tuz ve zeytinyağı gezdirilerek 200 derece fırında kızartılmalıdır 24.
- Pişirme: Patateslerin tüm yüzeyleri renk alıp kızardıktan sonra havlu peçete üzerine çıkarılarak fazla yağı alınmalıdır 35.
- Dondurma: Çıtırlık elde etmek için patatesler dondurucuda dondurulabilir 3.
Ayrıca, sarmal patates kesme aparatları da kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: