Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çöven köpüğü yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 yemek kaşığı çöven kökü 2;
- 1 litre su 2;
- 1 su bardağı şeker 2;
- 1/2 su bardağı su 2;
- Çay kaşığının ucuyla limon tuzu 2.
Yapılışı:
- Çöven kökünü derin bir kaba alıp üzerine bir litre su ekleyin ve üzerini örtüp bir gece bekletin 2.
- Ertesi sabah çöven kökünü suyuyla birlikte bir sos tenceresine alıp kapağı kapalı şekilde iki saat kaynatın 2.
- Altını kapatıp soğuyana ve çöven kökü dibine çökene kadar dinlendirin 2.
- Dört kat katladığınız bir tülbentle hiç tortu kalmayacak şekilde süzün 2.
- Şerbet için şeker, su, limon tuzu ve yarım su bardağı çöven suyunu bir sos tenceresine alıp harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın 2.
- Altını kısıp iki dakika daha kaynatın ve ateşten alın 2.
- Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından buzdolabına kaldırın ve bir gece dinlendirin 2.
- Tereyağını eritin, irmik, zeytinyağı, su, tereyağı, pudra şekeri ve kabartma tozunu yoğurup on dakika kadar dinlendirin 2.
- Unu azar azar ekleyip yoğurun 2.
- Karışımdan mandalina büyüklüğünde bir parça alıp içli köfte gibi içini oyup içine antep fıstığı koyun 2.
- Ucunu kapatıp oval şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye birbirlerine bitişik şekilde dizin 2.
- 250 derecede önceden ısıtılmış fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin 2.
- Kurabiyeler pişerken dolaptaki şerbeti bir çırpma kabına alın ve mikserle tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar, yaklaşık 20-25 dakika çırpın 2.
- Köpüğü servis tabaklarına paylaştırıp üzerine tarçın serpin 2.
- Ilık ya da soğuk kerebiçleri köpüğün üzerine yerleştirin 2.
Çöven köpüğü yapımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: