Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çöven köpüğü yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Çöven otu köklerini iyice yıkayın ve büyük bir tencereye koyun 4. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin ve kaynatın 4.
- Kaynama başladıktan sonra altını kısın ve 1 saat boyunca kısık ateşte pişirin 4.
- Pişen çöven otu köklerini bir kevgirden veya ince bir süzgeçten geçirin 4. Süzgeçte kalan posayı iyice ezin, böylece tüm özün suya geçmesini sağlayın 4.
- Elde edilen çöven otu suyunu tekrar tencereye alın 4. Üzerine pudra şekerini ekleyin ve karıştırın 4.
- Karışımı orta ateşte, sürekli karıştırarak, şeker tamamen eriyene kadar pişirin 4.
- Şeker eridikten sonra karışımı yüksek ateşte kaynatın ve kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin 4. Bu süreçte karışım köpürmeye başlayacaktır 4.
- Karışım köpüklenip kıvam aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın 4.
- Soğuyan karışımı mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın 4. Bu, kremanın daha fazla köpüklenmesini ve hacim kazanmasını sağlayacaktır 4.
- Hazırladığınız çöven köpüğünü temiz bir kaba alın 4. Tatlılarda veya çeşitli tariflerde kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: