• Buradasın

    Corndog içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Corn dog'un içinde genellikle şu malzemeler bulunur:
    • Sosis 125. Genellikle dana sosis kullanılır ve sosisler çubuklara geçirilir 125.
    • Kaşar peyniri 3. Bazı tariflerde sosisin etrafına ince dilimlenmiş kaşar peyniri sarılır 3.
    • Hamur 125. Hamur, un, mısır unu, yumurta, süt, şeker ve kabartma tozu ile hazırlanır 125.
    Corn dog yapımında kullanılan malzemeler, farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Corndog sağlıklı mı zararlı mı?

    Corndog'un sağlıklı olup olmadığı, kişisel sağlık durumuna ve tüketim miktarına bağlı olarak değişebilir. Corndog'un bazı olumsuz yönleri: Yüksek kalori, yağ ve sodyum içeriği. İşlenmiş et kullanımı. Bazı olumlu yönleri: Protein kaynağı. Lif içeriği. Genel olarak, corndog'un sağlıklı bir seçenek olmadığı, ancak ara sıra tüketilmesinin mümkün olduğu değerlendirilebilir.

    Corndog hangi ülkenin meşhur yemeği?

    Corn dog (corndog), Amerika'nın meşhur bir yemeğidir. Ancak, farklı ülkelerde corn dog'a verilen isimler ve hazırlama yöntemleri değişiklik gösterebilir: Kanada'da corn dogs, genellikle "Pogos" olarak adlandırılır. Avustralya'da "Pluto pups", "Dagwood dogs", "dippy dogs" veya (tarihsel olarak) "pronto pups" olarak bilinir. Japonya'da "Amerikan köpeği" (アメリカンドッグ) olarak adlandırılır. Güney Kore'de "Kogo" veya "hot dog" (핫도그) olarak bilinir.

    Corn dog tarifi nasıl yapılır?

    Corn dog tarifi için gerekli malzemeler: 150 gram patates cipsi (sade); 1 su bardağı mısır unu; 1 su bardağı un; 1 yumurta; 1 su bardağı süt; 2 çay kaşığı toz şeker; 1 paket kabartma tozu; 2 çay kaşığı tuz; 8 adet dana sosis; 1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartma için). Yapılışı: 1. Sosisleri ince uzun ağaç şişlere geçirin ve buzdolabında bekletin. 2. Bir karıştırma kabında tüm kuru malzemeleri karıştırın. 3. Karışıma önce sütü ekleyin, ardından yumurtayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın. 4. Karışımı uzun bir bardağa alıp buzdolabında en az 20 dakika bekletin. 5. Patates cipsini rondodan geçirip toz haline getirin ve yayvan, uzun bir tabağa alın. 6. Tavaya iki parmak kalınlığında sıvı yağ koyun ve düşük sıcaklıkta ısıtın. 7. Bardakta dinlenen harca çubuğa takılı sosisi daldırın, tüm yüzeyi kaplanınca bardaktan hafifçe kaldırın ve fazla harcın akması için bekleyin. 8. Hamurla kaplı sosisi patates cips tozuna bulayın ve tavaya yavaşça bırakın. 9. Orta sıcaklıktaki yağda, ara ara yağdan kaşık yardımı ile atarak tüm yüzeyleri koyulaşana ve sertleşene kadar pişirin. 10. Kızaran sosisleri yağlı kağıt üzerinde bir dakika beklettikten sonra dilediğiniz soslarla birlikte servis edin. Alternatif olarak: Corn dog tarifi (nefisyemektarifleri.com). Kore usulü hot dog tarifi (unileverfoodsolutions.com.tr). Corn dog tarifi (calve.com.tr).