Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çörek otunu yağa çevirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzemeler: 1 su bardağı taze çörek otu ve 1 litre sızma zeytinyağı 1.
- Hazırlık: Mutfak robotuna zeytinyağı dökülür ve içine çekilmemiş, öğütülmemiş taze çörek otu eklenir 1.
- Karıştırma: İki malzeme iyice karıştırılır 1.
- Güneşte Bekletme: Karışım, kavanozun kapağı kapalı olarak 15-20 gün boyunca her gün 1 saat güneşte tutulur ve arada bir çalkalanır 1.
- Süzme: 20 gün sonra karışım süzülür 1.
- Saklama: Yağ, serin ve karanlık bir yerde, hava almayan bir cam şişede saklanır 2.
Bu yöntem, çörek otunun besin değerlerini koruyarak sağlıklı bir yağ elde etmenizi sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: