Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen çörek otu yağı, daha yüksek fenolik içeriklere ve besin değerlerine sahiptir 4. Bu yöntem, yağdaki vitaminlerin, antioksidanların ve esansiyel yağ asitlerinin maksimum düzeyde korunmasını sağlar 34.
Soğuk sıkım çörek otu yağının bazı özellikleri:
- Renk ve berraklık: Koyu yeşil ila zümrüt yeşili arasında bir renge sahiptir ve içinde tortu veya ince tanecikler görülebilir 3.
- Koku ve tat: Kendine has keskin, biraz acımsı ve baharatlı bir kokusu ile belirgin ve biraz yakıcı bir tadı vardır 3.
- Ambalaj: Genellikle ışığın olumsuz etkilerinden korunmak için koyu renkli cam şişelerde (kahverengi veya yeşil) satılır 3.
Çörek otu yağı satın alırken, ürünün soğuk sıkım olup olmadığını üretici firmanın web sitesinden veya ürün etiketinden kontrol etmek önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: