• Buradasın

    Cızlak nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Cızlak pişirmek için iki farklı tarif bulunmaktadır:
    1. Çorum Usulü Cızlak Tarifi:
      • Malzemeler: 3-4 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 2 çay kaşığı kuru maya, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı su, 4 çorba kaşığı katı yağ, 1 adet yumurta, tuz 1.
      • Hazırlanışı: Un ve tuzu bir kaba eleyip, mayayı biraz ılık su ile karıştırın. Yumurta, maya, süt ve suyu ekleyip, çırpma teli ile karıştırarak akıcı kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru kabarması için bir bezle örtüp 1 saat bekletin. Zeytinyağını tavada kızdırıp, hamurdan kepçe ile bir kaşık alıp tavaya döküp, kepçenin tersi ile hamuru tavaya yayın. Altı kızarınca diğer tarafını çevirip altın sarısı renk alıncaya kadar pişirmeye devam edin 1. Pişen cızlakların üstüne katı yağ veya tereyağı sürüp, sıcak servis yapın 1.
    2. Lor Peynirli Cızlak Tarifi:
      • Malzemeler: 2 su bardağı süt veya badem sütü, 3 su bardağı un, ½ tatlı kaşığı vanilya özütü, 1 tatlı kaşığı şeker, ½ tatlı kaşığı tuz, 300 gr lor peyniri, 6 yemek kaşığı ahududu reçeli, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 23.
      • Hazırlanışı: Karıştırma kabına süt, un, vanilya özütü, tuz ve şekeri aktarıp pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Tavayı ısıtıp ayçiçek yağını fırça ile sürün ve hamur karışımından bir kepçe alarak tavaya dökün. Üzeri göz göz oluncaya kadar bir tarafını pişirin ve arka tarafını çevirin. Her iki tarafı pişen cızlağı servis tabağına alın ve üzerine lor peyniri ve ahududu yayın 23. Bu şekilde üst üste kat çıkarak en üste reçelden gezdirip dilimleyerek servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Cızlak hamuruna ne konur?

    Cızlak hamuruna genellikle şu malzemeler konur: Un: 4 su bardağı un. Tuz: Bir çay kaşığı tuz. Kuru maya: 2 çay kaşığı kuru maya. Su: 2 su bardağı ılık su. Yumurta: 1 adet yumurta. Süt: 1 su bardağı süt. Sıvı yağ: 1 çorba kaşığı riviera zeytinyağı ve tavayı yağlamak için ekstra sıvı yağ. Katı yağ (tereyağı): Piştikten sonra cızlakların üzerine sürmek için. Hamur, lokma hamuru kıvamında hazırlanıp mayalanmaya bırakılır ve ardından sacın üzerinde pişirilir.

    Cızlamanın içine süt konur mu?

    Evet, cızlamanın içine süt konur. Cızlama tariflerinde genellikle 2 su bardağı süt kullanılır.

    Cızlamaya hangi baharatlar konur?

    Cızlama yemeğine genellikle şu baharatlar eklenir: Kimyon. Pul biber. Karabiber. Kekik. Ayrıca, cızlama sosunda hardal ve soya sosu gibi baharatlar da kullanılabilir.

    Cızlak hangi yöreye ait?

    Cızlak hamur işi, Çorum yöresine aittir.