Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cızlak pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 5;
- 1,5 su bardağı süt veya su 5;
- 1 yumurta 5;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya veya kabartma tozu 5;
- Yarım çay kaşığı tuz 5;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 5.
Hazırlanışı:
- Geniş bir kapta un, süt, yumurta, tuz ve mayayı çırparak koyu boza kıvamında bir hamur elde edin 5.
- Hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın (kabartma tozu kullanılıyorsa dinlenmeye gerek yoktur) 5.
- Tavayı hafifçe yağlayın 5.
- Kepçeyle hamurdan alıp tavaya dökün 5.
- İki tarafı da kızarana kadar pişirin 5.
- Üzerine tereyağı sürüp bal, peynir veya reçelle servis edin 5.
Cızlak, kıyma ve baharatlarla da hazırlanabilir; bu durumda sacda pişirilen bir yemek olur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: