Cızlak pişirmek için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Çorum Usulü Cızlak Tarifi: - Malzemeler: 3-4 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 2 çay kaşığı kuru maya, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı su, 4 çorba kaşığı katı yağ, 1 adet yumurta, tuz. - Hazırlanışı: Un ve tuzu bir kaba eleyip, mayayı biraz ılık su ile karıştırın. Yumurta, maya, süt ve suyu ekleyip, çırpma teli ile karıştırarak akıcı kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru kabarması için bir bezle örtüp 1 saat bekletin. Zeytinyağını tavada kızdırıp, hamurdan kepçe ile bir kaşık alıp tavaya döküp, kepçenin tersi ile hamuru tavaya yayın. Altı kızarınca diğer tarafını çevirip altın sarısı renk alıncaya kadar pişirmeye devam edin. 2. Lor Peynirli Cızlak Tarifi: - Malzemeler: 2 su bardağı süt veya badem sütü, 3 su bardağı un, ½ tatlı kaşığı vanilya özütü, 1 tatlı kaşığı şeker, ½ tatlı kaşığı tuz, 300 gr lor peyniri, 6 yemek kaşığı ahududu reçeli, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı. - Hazırlanışı: Karıştırma kabına süt, un, vanilya özütü, tuz ve şekeri aktarıp pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Tavayı ısıtıp ayçiçek yağını fırça ile sürün ve hamur karışımından bir kepçe alarak tavaya dökün. Üzeri göz göz oluncaya kadar bir tarafını pişirin ve arka tarafını çevirin. Her iki tarafı pişen cızlağı servis tabağına alın ve üzerine lor peyniri ve ahududu yayın.