Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiz kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Malzemeler: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin 14.
- Kalıp: Kelepçeli kalıp kullanın, bu cheesecake'in kalıptan çıkarılmasını kolaylaştırır 14.
- Fırın: Fırını önceden ısıtın, bu malzemelerin dengeli pişmesini sağlar 14.
- Çırpma: Gereğinden fazla çırpmayın, fazla çırpmak cheesecake'in çatlamasına neden olabilir 14.
- Fırın kapağı: Tatlı pişerken fırının kapağını sık sık açmayın, bu ısıyı değiştirerek çatlamaya yol açabilir 14.
- Pişirme: Çiz kek, 165C – 325F ısılı fırında en az 45 dakika pişirilmelidir 4. Kenarların yanmaması için ilk 10 dakika 200 derecede, sonraki 10 dakika 160 derecede pişirilebilir 4.
- Soğutma: Çiz kek, oda sıcaklığına geldikten sonra en az 6-8 saat buzdolabında bekletilmelidir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: