Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çivicik mantarı (istiridye mantarı) pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- Yarım kilo istiridye mantarı 1
- 1 adet kuru soğan 1
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1
- Tuz, karabiber 1
- 2 diş sarımsak 1
- 1 yemek kaşığı limon suyu 1
- Kekik 1
Hazırlanışı:
- Mantarların kökleri ayıklanıp yaprakları yıkanıp kağıt havlu ile suları alınır ve kurutulur 1.
- Kuruyan mantarlar ince ince doğranır 1.
- Zeytinyağı geniş bir tavada ısıtılır 1.
- Küçük küçük doğranmış soğanlar ve dövülmüş sarımsaklar tavaya konulur ve sotelenirler 1.
- Mantarlar tavaya konulur ve harlı ateşte çevrilerek pişirilirler 1.
- Mantarların rengi dönmeye başlayınca tereyağı, tuz ve karabiber (istenirse pul biber) ilave edilip pişirilmeye ve çevrilmeye devam edilir 1.
- Mantarların rengi iyice dönünce kekik ve limon suyu ilave edilir 1.
- Limon suyu buharlaşınca bir iki çevrilip ocağın altı kapatılır 1.
- Servis tabağına alınan mantar sıcak olarak servis yapılır 1.
İstiridye mantarını yıkamadan, nemli bir bez veya kağıt havlu ile silerek temizlemek önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: