Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır elma cipsi yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Elmaları incecik dilimleyin 1.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip, elma dilimlerini tek tek yerleştirin 1.
- Üstlerine bir fırça yardımıyla bal sürüp, tarçın serpin 1.
- Fırını fanlı programda önceden 120 derecede ısıtmaya başlayın 1.
- Bir saat boyunca elma cipslerini ağır ağır pişirin 1.
- Ilık olarak servis edin 1.
Alternatif bir tarif:
- Fırını 100°C'ye kadar ısıtın 2.
- Elmaların kabuklarını soyun ve ince dilimler halinde kesin 2.
- Elma dilimlerini bir tepsiye dizin 2.
- Üzerine tarçın serpin ve isteğe bağlı olarak bal gezdirin 2.
- Tepsiyi fırına verin ve yaklaşık 45 dakika kadar, elmalar çıtırlaşana kadar bekletin 2.
- Fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: