Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 2 adet büyük boy elma (tercihen Granny Smith veya Fuji gibi çeşitler) 13;
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın 13;
- 1 tatlı kaşığı beyaz şeker (isteğe bağlı olarak esmer şeker kullanılabilir) 13.
Hazırlanışı:
- Elmaları iyice yıkayıp kurulayın 13.
- Elmaları ortadan ikiye keserek çekirdeklerini dikkatlice çıkarın 13.
- Elmaları çok ince dilimler halinde, yaklaşık 1-2 mm kalınlığında kesin 13.
- Dilimleri geniş bir kabın içine alın 3.
- Bir başka kapta, toz tarçın ve beyaz şekeri karıştırın 3.
- Bu karışımı elma dilimlerinin üzerine serpin 3.
- Tarçın ve şekerin elma dilimlerine eşit şekilde dağılması için nazikçe harmanlayın 3.
- Air fryer’ınızı önceden 160 derecede ısıtın 13.
- Hazırladığınız elma dilimlerini air fryer sepetine tek sıra halinde yerleştirin 13.
- 15-20 dakika boyunca pişirin 13.
- Pişirme süresinin yarısında, elma dilimlerini karıştırarak veya dikkatlice ters çevirerek pişmenin daha eşit olmasını sağlayın 13.
- Pişen elma cipslerini air fryer’dan çıkarın ve bir tel ızgara üzerine koyarak tamamen soğumalarını bekleyin 13.
Soğuduktan sonra, cipsler çıtır çıtır olacak ve harika bir atıştırmalık olarak ya da kahve yanında servis edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: