Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çinekop balığını en güzel pişirme yöntemi olarak fırında pişirme önerilir 13. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı:
Malzemeler:
- 4 adet çinekop 12;
- 4 diş sarımsak 12;
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı 12;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 12;
- 1 dal biberiye 12.
Yapılışı:
- Rendelenmiş sarımsak, biberiye, zeytinyağı ve baharatları bir kabın içerisinde karıştırın 12.
- Çinekopların üzerine tuz serpin 1.
- Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı balıkların üzerine pay edin ve güzelce ovarak balıklarınıza yedirin 1.
- Çinekoplarınızı yağlanmış bir pişirme kabının içerisine aktarın veya pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine yerleştirin 1.
- 180 derecede ısıtılmış fırına verin 12.
- 10-15 dakika üzeri kapalı biçimde pişirin 1. Ardından üzerini açıp üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin 1.
- Çıkarıp dilediğiniz yancı ile sıcak sıcak bir şekilde servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: