Buradasın
Çin usulü pirinç salatası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çin Usulü Pirinç Salatası Tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç (Jasmine) 15;
- 1 kahve fincanı dolmalık fıstık 15;
- 3 su bardağı kaynar su 15;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 15;
- 2 su bardağı garnitür 15;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 15;
- 1 su bardağı mısır konservesi 15;
- 1 demet dereotu (ince doğranmış) 15;
- 1 demet maydanoz (ince doğranmış) 15;
- 8-10 adet kornişon turşu (ufak doğranmış) 15;
- 3 sap taze soğan (ince doğranmış) 15;
- Tuz, karabiber, pul biber 15;
- 3 adet havuç (rendelenmiş ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulmuş) 15.
Yapılışı:
- Pirinci 20 dakika ılık suda bekletin 1.
- 2 kaşık sıvı yağda fıstıkları kavurun, ardından 3-4 dakika pirinçleri kavurup, 3 bardak kaynamış su ve tuzunu koyarak kısık ateşte pişirin 1.
- Pilav soğuyunca, havuç hariç tüm iç malzemeleri ve 1/2 çay bardağı yağını ekleyin 1.
- Kalıbı streç filmle kaplayıp, en alta kavrulmuş havucu, üstüne malzemeli pilavı koyun ve kaşıkla bastırın 1.
- 1 saat buzdolabında bekletip, servis tabağına ters çevirerek, isterseniz ortasına yeşillik koyup ve limon sıkarak servis edebilirsiniz 1.
Not: Salatanın bir gün önceden hazırlanıp buzdolabında bekletilmesi mümkündür, ancak soğan ve limon gibi malzemelerin bekletilmeden önce eklenmemesi tavsiye edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: