Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pirinç salatasının püf noktaları şunlardır:
- Pirinçlerin hazırlanması: Pirinçleri hafif diri kıvamda kalana kadar haşlayın 2. Daha kolay pişmeleri için bir tutam tuz ekleyip ılık suda bekletebilirsiniz 3.
- Pilavın pişirilmesi: Pirinçler kavrulup tane tane olduktan sonra sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin 25. Pişen pilavı ocaktan alıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt örterek 15 dakika demlenmeye bırakın 3.
- Malzemelerin doğranması: Tüm malzemeleri ince ince doğrayın 4.
- Limon suyu: Limon suyu eklemek, pirinçlerin beyazlığını korumasını sağlar 4.
- Bastırılmaması: Salatayı kalıba yerleştirirken çok fazla bastırmayın, aksi takdirde ters çevirdiğinizde çıkarması zor olabilir 3.
- Önceki günden kalan pilav: Arta kalan pirinç pilavını değerlendirmek için pirinç salatası yapabilirsiniz 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: