Çin Usulü Pirinç Salatası Tarifi: Malzemeler: 2 su bardağı pirinç (Jasmine); 1 kahve fincanı dolmalık fıstık; 3 su bardağı kaynar su; 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 su bardağı garnitür; 1/2 çay bardağı zeytinyağı; 1 su bardağı mısır konservesi; 1 demet dereotu (ince doğranmış); 1 demet maydanoz (ince doğranmış); 8-10 adet kornişon turşu (ufak doğranmış); 3 sap taze soğan (ince doğranmış); Tuz, karabiber, pul biber; 3 adet havuç (rendelenmiş ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulmuş). Yapılışı: 1. Pirinci 20 dakika ılık suda bekletin. 2. 2 kaşık sıvı yağda fıstıkları kavurun, ardından 3-4 dakika pirinçleri kavurup, 3 bardak kaynamış su ve tuzunu koyarak kısık ateşte pişirin. 3. Pilav soğuyunca, havuç hariç tüm iç malzemeleri ve 1/2 çay bardağı yağını ekleyin. 4. Kalıbı streç filmle kaplayıp, en alta kavrulmuş havucu, üstüne malzemeli pilavı koyun ve kaşıkla bastırın. 5. 1 saat buzdolabında bekletip, servis tabağına ters çevirerek, isterseniz ortasına yeşillik koyup ve limon sıkarak servis edebilirsiniz. Not: Salatanın bir gün önceden hazırlanıp buzdolabında bekletilmesi mümkündür, ancak soğan ve limon gibi malzemelerin bekletilmeden önce eklenmemesi tavsiye edilir.