Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilek reçelinin kıvamını ayarlamak için şu püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Şeker Oranı: İdeal oran, 1 kg çilek için 3 su bardağı toz şekerdir 12. Ancak çileklerin tadına bakarak şeker miktarını ayarlayabilirsiniz 1.
- Dinlendirme: Şeker ekledikten sonra çilekleri 1 gece dinlendirin, bu sayede çilekler kendi sularını salacak ve şekerle birleşerek kıvam alacaktır 12.
- Kaynatma: Tencereye ocağa alıp ihtiyaç varsa su ilave edin ve karıştırarak kaynamaya başlayın 2. Kaynarken üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alın 12.
- Limon Suyu veya Limon Tuzu: Reçelin kıvamı koyulaşmaya başladığında isteğe göre limon suyu veya limon tuzu ekleyerek kıvamı koyulaştırın 12.
- Tereyağı: Ocaktan almadan hemen önce 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin, bu sayede reçel daha canlı bir renk elde eder ve uzun süre muhafaza edilebilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: