Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilek reçelinin kıvamını ayarlamak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Şeker ve çilek oranı: Genel olarak 1 kilo çilek için 750 gram ile 1 kilo arasında şeker kullanılabilir 5. Daha az şeker kullanıldığında reçel daha akışkan olur, koyu kıvam istendiğinde ise çilek reçeline limon suyu veya birkaç damla limon tuzu eklenebilir 5.
- Kaynatma süresi: Çilek reçeli genellikle 20-25 dakika kaynatılır, ancak kıvamı istenilen kalınlığa gelene kadar kaynatma süresi değişebilir 25.
- Kıvam kontrolü: Tencereden alınan bir kaşık reçelin arkasını çevirip, parmakla ortasından çizildiğinde iki yana ayrılıp birleşmiyorsa kıvam tutmuş demektir 24. Ayrıca, bir tabağa damlatılan reçelin soğuması da kıvam kontrolü için kullanılabilir 5.
- Köpük: Reçel kaynamaya başladığında üzerinde biriken köpükler alınmalıdır 24.
Çilek reçelinin kıvamını ayarlamak için uygulanan yöntemlerin, kullanılan çilek ve şeker miktarına göre değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: