Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilekli pankek içine reçelli olarak aşağıdaki malzemeler konur:
- Hamur için: 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı, 3 yumurta, 3 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz 15.
- Süsleme için: 1 kase çilek reçeli, 10 adet çilek, 2 poşet krem şanti, 2 su bardağı soğuk süt 1.
Hazırlanışı:
- Un, tuz, yumurta ve sütü bir kaba koyup karıştırın 1.
- Erittiğiniz tereyağını ekleyip biraz daha çırpın ve 5 dakika dinlendirin 1.
- Yapışmaz bir tavayı hafif yağlayıp, karışımdan bir miktar ekleyip krep yapar gibi hamur bitene kadar iki taraflı pişirin 1.
- Toz kremşantiyi soğuk sütle çırpın 1.
- Pankeklerin arasına çilek reçeli ve kremşantiyi sürün 1. Bu işlemi kat kat pankekler bitene kadar tekrarlayın 1.
- Krema torbasına krem şantiyi koyup süsleyin ve üzerlerine çilekleri koyarak süslemenizi tamamlayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: