Çilekli pankek içine reçelli olarak aşağıdaki malzemeler konur: Hamur için: 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı, 3 yumurta, 3 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz. Süsleme için: 1 kase çilek reçeli, 10 adet çilek, 2 poşet krem şanti, 2 su bardağı soğuk süt. Hazırlanışı: 1. Un, tuz, yumurta ve sütü bir kaba koyup karıştırın. 2. Erittiğiniz tereyağını ekleyip biraz daha çırpın ve 5 dakika dinlendirin. 3. Yapışmaz bir tavayı hafif yağlayıp, karışımdan bir miktar ekleyip krep yapar gibi hamur bitene kadar iki taraflı pişirin. 4. Toz kremşantiyi soğuk sütle çırpın. 5. Pankeklerin arasına çilek reçeli ve kremşantiyi sürün. 6. Krema torbasına krem şantiyi koyup süsleyin ve üzerlerine çilekleri koyarak süslemenizi tamamlayın.