Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilek reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Çilek seçimi: Taze ve doğal çilekler kullanmak, daha az şeker kullanılmasını sağlar 12.
- Şeker oranı: İdeal oran, 1 kg çilek için 3 su bardağı toz şekerdir 12. Çilekler çok tatlıysa şeker miktarı azaltılabilir 12.
- Bir gece bekletme: Çilekler ve şeker bir gece bekletilirse, reçelin kıvamı daha iyi olur 12.
- Kaynama sırasında köpük alma: Kaynama sırasında oluşan köpükler alınmalıdır 134.
- Limon ilavesi: Reçelin kıvamını koyulaştırmak için limon suyu veya limon tuzu kullanılabilir 123.
- Tereyağı ekleme: Ocaktan almadan önce 1 çay kaşığı tereyağı eklemek, reçelin daha uzun süre dayanmasını ve renklerinin güzelleşmesini sağlar 12.
- Doğru saklama: Reçel, sıcakken steril cam kavanozlara konulup, ters çevrilerek vakumlanması sağlanmalıdır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: